KICK12

Kick12  Bokzaktraining

De bokszak trainingen zijn conditioneel relatief zwaar; door het constant uitvoeren van combinaties op de bokszak op een hoog tempo met korte pauzes. Er is weinig hersteltijd, in combinatie met een pittige warming up en wat sprint werk tussendoor geeft het een boost aan je longinhoud en je conditie. Wat het grote voordeel is van bokszak training is dat je op je eigen tempo kunt trainen. Je zult zien dat je de eerste paar lessen moeite zult hebben om alles bij te houden en hier en daar wellicht wat oefeningen overslaat. Dit is volkomen normaal en dit zien we bij de meeste starters. Indien je echter de trainingen regelmatig volgt zal je merken dat je conditie snel met sprongen vooruit gaat en dat je na een aantal weken al in staat bent om veel meer vol te houden dan je eerst voor mogelijk hield. Wij geven de trainingen maar een half uur per keer. Je kan met ervaring kiezen om eerder te starten op de zakken of een training voor deze les te gaan volgen. Wij garanderen je dat 45 minuten zaktraining voldoende is en je het gevoel geeft of je een uur hebt staan knallen!

Spier en Krachtopbouw

Tijdens de warming up, maar ook tussen de combinaties door worden standaard een aantal oefeningen uitgevoerd die zorgen voor spier en krachtopbouw. Denk hierbij aan buikspieroefeningen zoals sit-ups & planken, verschillende opdrukoefeningen, versterken van de schouderspieren en oefeningen voor de beenspieren zoals squats. Hierdoor maakt het de bokszaktraining ook een total body work-out. Daarnaast bouw je spieren op door het uitoefenen van de combinaties zelf.

Hoofd leeg. Heerlijk!

Iedereen is tegenwoordig altijd druk en wat is er nou beter dan na een zware werkdag je frustraties heerlijk op een bokszak te kunnen loslaten! Doordat de trainingen zo intensief zijn gaat je mindset even compleet over naar de sport en kun je je hoofd even helemaal leeg maken van andere zaken.